Hvordan jeg jobber digitalt

I dette blogginnlegget fikk jeg i oppgave å skrive om min digitale hverdag. Denne innebar hvordan jeg blogger, hvordan jeg bruker digitale tjenester til å samarbeide med andre, hvordan jeg finner frem til relevant fagstoff og hvordan jeg kan dele det med dere lesere. Jeg har tidligere hatt erfaring med de fleste av dem, men har gjennom kurset tilegnet meg kunnskap som fornyer og optimaliserer den.

Jeg har gjennom ukene stadig forandret skrivemåte og hvordan jeg løser den gitte bloggoppgaven på. Dette kom av at bloggsjangeren var ganske ukjent for meg, og var noe jeg dermed måtte lære meg gjennom prøving og feiling. Gjennom ukene føler jeg dermed at sjangeren har vokst på meg og at jeg har fått utfordret meg med nye temaer og jevnlige blogginnlegg. Jeg har også fått lært meg hvordan man samhandler på nett og derigjennom bygger en digital profil. Dette er noe jeg har hatt private versjoner av fra før, med alt av Facebook, Instagram og Snapchat, men det ble en ny verden nå som fagbloggen og LinkedIn-profilen ble både etablert og oppdatert.

Bilderesultater for blogginnlegg
Hentet fra jtmconsult.no

Dyrking av min digitale profil

Nå som digitaliseringen påvirker samfunnet vårt mer for hver dag, er det også lurt å følge opp digitalt der man kan. Som jeg var inne på innledningsvis kan dette innebære å blant annet bygge en digital profil. Dette er en god sjanse vi har fått gjennom valgemnet vårt Digital markedsføring, da de blant annet forbereder oss til arbeidslivet gjennom ulike oppgaver. Dette innebærer å omformulere et tema med egne ord, samt å skrive et blogginnlegg som er tilpasset sin lesergruppe.

Samtidig har foreleserne i faget etablert en nettside der de fronter de nåværende beste blogginnleggene, noe som gir en troverdig PR til sultne arbeidsgivere. Her har arbeidsgiverne, og andre interesserte, muligheten til å følge med på studentenes innlegg og synsvinkling innenfor de ulike temaene.

Plattformen LinkedIn har også vært en viktig faktor innenfor faget, da mye av det forretningsmessige skjer der. Både jobbsøking og deling av nyheter og forsking, foregår på appen, noe som gjør det relevant å ha en skreddersydd profil tilgjengelig der. Om du ikke har det fra før er det dermed noe jeg ville lastet ned med én gang!

Hvordan jeg finner nytt og interessant stoff

Som jeg har skrevet om i innlegget om Google Powersearch-kurset, ser en at det meste av relevant informasjon kan finnes gjennom søkemotoren. Om den brukes optimalt i tillegg vil du kunne få en spesifikt og konkret søk, samtidig som du sparer tid. Dette er kunnskap jeg også har måttet lære meg gjennom informasjonsinnhentingen til mine mange blogginnlegg. Jeg følte jeg var god til å google allerede før jeg startet dette semesteret, men ser nå at det er flere ting jeg ikke hadde peiling på i det hele tatt.

Derfor anbefaler jeg virkelig å gjennomføre kurset du også, om du vil effektivisere dine Google-søk. Dette gjør det enklere å finne den informasjonen du faktisk leter etter, noe som er godt å ha med seg enten det er på jobb eller i hverdagen.

Når jeg skal finne relevant stoff til blogginnleggene mine, pleier jeg å idémyldre over hva Arne Krokan allerede har gjennomgått i timen, er det noe han la spesielt vekt på? Om det er noe som gjentok seg gjennom forelesningen pleier jeg å søke på informasjon innenfor dette feltet, da dette kan gi et mer helhetlig perspektiv på det jeg skal skrive om. Samtidig kan videoer på Youtube være nyttig om du jobber med et tema du ikke skjønner helt eller som du trenger hjelp til å sette ord på. Dette gjør det enklere for meg å tilegne meg kunnskapen, samtidig som det gjør det enklere å få dere lesere å forstå!

/ Emilie Torset

2 Comments

  • Frida

    Her har du lagt ut et utrolig velskrevet innlegg! Det er spennende å lese om hvordan du jobber digitalt, og jeg synes det er spesielt bra at du skriver om hvordan du dyrker din digitale profil – veldig godt løst oppgave.

    Stå på videre:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *